Elcykler er ikke kun til storbytransport – de er også til off-road udskejelser!

Når man hører ordet elcykel, tænker de fleste på sådan en lidt tung herre- eller damecykel, der mest af alt bliver brugt til at transportere ejeren problemfrit fra hjemmet til arbejde og tilbage igen, men sådan behøver det ikke være.

Lige så længe som cyklen har eksisteret, har cyklister udfordret sig selv, enten ved at køre langt, hurtigt, eller ud over ting, og det kan man også på en elcykel.

Der er masser af sjov i en elektrisk mountainbike

De fleste mountainbikeentusiaster vil nok løfte lidt på brynene, hvis man spørger om de har haft en elcykel med i skoven. Det er primært fordi, de fleste elcykler ikke er i besiddelse af affjedring, hjul og bremser, der kan holde til at blive tæsket rundt på bulede skovstier, men alle elcykler er heldigvis ikke bygget lige.

En E-MTB er, som navnet antyder, en elektrisk mountainbike, eller en mountainbike med elmotor. Det meste andet ved den er præcis som på en almindelig mountainbike, og så er motoren og batteriet typisk lidt større end på en almindelig elcykel.

Det er alt sammen med til at hæve prisen en lille smule, hvis man sammenligner med almindelige elcykler, men det er alle pengene værd, når man først har haft den med i skoven.

Glimrende for aldrende eller svage ryttere

Nogen entusiaster vil måske mene, at det er snyd at sætte en elmotor på en mountainbike, fordi den hårde kørsel er en del af sporten, men elmotoren er ikke til for at snyde i konkurrencer, den er til for at du kan nyde turene i skoven, og den vilde kørsel op og ned ad bakker endnu længere. Derfor kan en E-MTB være en god investering, især for mountainbikeentusiaster der er ved at være oppe i årene. På den måde har de mulighed for at nyde sporten endnu længere.

Selv for de yngre entusiaster kan motoren være en stor hjælp. For freestyle entusiasten er den en glimrende mulighed for at tage brodden af de stejleste bakker, når man skal op til toppen igen, og fordi man kan indstille hvor meget motoren hjælper, er det 100% valgfrit, om den kun skal hjælpe dig til og fra skoven, en lille smule hele tiden, eller kun skal hjælpe sidst på dagen, når du har brug for lidt hjælp til de sidste seje træk.

I sidste ende er det i hvert fald en skam, hvis elcyklen bliver reduceret til et storbytransportmiddel, når den også har mulighed for at blive verdens bedste legetøj.